Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Grudzień 2008

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
554 odpowiedzi w tym temacie

#121 fotosc

fotosc

Napisano 08 grudnia 2008 - 01:53

67 kolegi z forum zdjecie , to co moglem z tego wydobyc to to

http://img338.images...pc072231vg0.jpg

#122 awilus

awilus
  • Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 07:25

No i teraz zdjęcie jest o wiele lepsze, morav Ja się nie czepiam. Poprostu chciałbym wiedzieć jakie są wymagania kogoś tak dobrego jak fotosc. Szczerze powiem, że chciałem skonfrontować moje wymagania z Jego, ale stwierdziłem, że to zupelnie coś innego :-D

#123 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 08 grudnia 2008 - 13:15

Generalnie ostatnio nic nie można napisać , bo zaraz odzew że się człowiek czepia a chyba temu służy to forum. Coś sie komuś podoba lub nie i o tym pisze.Chyba się jakaś nerwówka przed końcem roku zaczyna. :mrgreen: Panowie czyżby wasze panie do sprzątania was zagoniły przed świętami i obowiązków dołożyły :-P

Byłam w terenie dziś na godzinkę, pokazały się we mgle moje daniele, niestety widocznośc nie przekracza kilku metrów i cały czas siąpi deszcz. Kilka pstryków zaliczonych może coś z tego wyciągne.

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#124 rycerz

rycerz
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 14:04

a ja znalazłem wreszcie ulubione drzewa mojego dzięcioła dużego i chyba już wiem na które wejdę żeby mu zdjęcia z poziomu oczu zrobic ;-) przedwczoraj siedział mniej niż dwa metry odemnie...
długi i przymusowy URLOP :( :(

#125 Bodzio

Bodzio
  • Użytkownik
  • 248 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 14:11

przedwczoraj siedział mniej niż dwa metry odemnie

Nie bałeś się :lol:

#126 rycerz

rycerz
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 14:37

przedwczoraj siedział mniej niż dwa metry odemnie

Nie bałeś się :lol:

bałem żeby sie mnie nie wystraszył ;-) mam nadzieje że niedługo będą z naszej znajomości zdjęcia

#127 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 08 grudnia 2008 - 14:45

a gdzie zdjęcia ?

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#128 rycerz

rycerz
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 14:57

najpierw obserwacja, poznanie terenu, miejsca ulubionego przez dzięcioła, potem aparat dopiero...też bym chciał już miec zdjecia ale wiadomo...nie jest to takie proste

#129 awilus

awilus
  • Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 15:49

Bodzio, to samo chciałem napisać :mrgreen:

#130 asfoto (Andrzej Smoliński)

asfoto

Napisano 08 grudnia 2008 - 17:51

67.
Dołączona grafika

68.
Dołączona grafika

Nie wiedziałem czy to w ogóle pokazywać... straszne tło ( myślałem że wyjdzie inaczej ), brak światła, tragiczny badyl i widoczne ślady karmy... wytykajcie błędy jeśli jeszcze coś zauważyliście.

Na pocieszenie samego siebie powiem że zmieniłem tło, całkowity prototyp 8-) jestem ciekaw efektów. Kij też mam zamiar zmienić.

Nikon D500 T17-50 VC, S 150 OS, Samyang 8mm
Facebook

#131 awilus

awilus
  • Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 18:08

... straszne tło ..., brak światła, tragiczny badyl i widoczne ślady karmy...

Jeszcze brak ostrości :mrgreen: i ucięty ogon

#132 Bodzio

Bodzio
  • Użytkownik
  • 248 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 18:09

a co to za żarło ? - kukurydza jakaś cy cuś ?

#133 tomek_80 (Tomasz)

tomek_80
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 18:10

Andrzej, ale wrażenia z focenia - bezcenne... ;-) Jak tłem jest ściana to może powieś na niej gałązki świerkowe? Badyl trochę nieproporcjonalny... A wogóle jestem ciekaw co z 'Twoim' dzięciołem który powiększał otwór budki. Wrócił po tym jak go wyplątałeś ze sznurka?
Tomek

#134 asfoto (Andrzej Smoliński)

asfoto

Napisano 08 grudnia 2008 - 18:44

Dzięki cobrettti, :mrgreen: ostrość jest na głowie no fakt na ogon już zabrakło :lol: musiałem otwierać na maksa przesłonę bo światła było tyle co nic. No i ten nieszczęsny ogon ;-)

tomek_80, tłem była stara roleta okienna przewieszona przez płot :-) teraz wykombinowałem całkiem inną( naturalną ) konstrukcje.( mogę wstawić jakieś zdjęcia jeśli chcecie) A dzięcioł niestety już nie wrócił.

Wrażenia tak jak mówisz :-) super. Po 5 minutach od wejścia do budy, sikory urządzały bójki nad moją głową.

Nikon D500 T17-50 VC, S 150 OS, Samyang 8mm
Facebook

#135 awilus

awilus
  • Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 21:00

CHCEMY... No przynajmniej ja chcę :mrgreen:

#136 niemek

niemek

Napisano 08 grudnia 2008 - 21:15

asfoto dawaj je, dawaj!!!

Krzysztof Niemczewski C7D, C 100-300 4.5-5.6 USM, C 400 5.6L,

#137 fotosc

fotosc

Napisano 09 grudnia 2008 - 00:02

No i teraz zdjęcie jest o wiele lepsze, morav Ja się nie czepiam. Poprostu chciałbym wiedzieć jakie są wymagania kogoś tak dobrego jak fotosc. Szczerze powiem, że chciałem skonfrontować moje wymagania z Jego, ale stwierdziłem, że to zupelnie coś innego :-D

nie wiem co chciales porownywac :) zchyba wszyskim nmam wiadomo ze zdjecie musi miec jakies swiatlo , ostrosc tam gdzie powinna byc i odpowiednia perspektywa :)jak beda sie spelnialy te trzy rzeczy , to i w zdjeciu bedzie te COS co zatrzymuje nas na dluzsza chwile przy zdjeciu , to czego caly czas szukamy :) ale podstawy zdjecia musza byc :) a jak sie robi zdjecia inaczej :) tak jak te moje ostatnie tu co umiescilem , to i wychodza wlasnie takie kotlety :)

#138 awilus

awilus
  • Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 07:31

Rozumię Cię fotosc, tylko dla jednego fotografa (takiego jak ja) Takie zdjęcie orła będzie jego najlepszym, a dla innego będzie właśnie "kotletem" :lol: . Chciałem porównać Twoje wymagania z moimi. Oczywiście zgodzę się z Tobą, że powinny być te trzy rzeczy. Ale na twoim zdjęciu perspektywa była dobra (przynajmniej dla mnie) trochę innowacyjna ale dobra :-D

#139 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 09 grudnia 2008 - 09:52

Ponieważ w pracy małe zmiany sprzętowe i moje stanowisko okupowane było przez informatyka udało mi się wyrwać na jakiś czas w teren. W dobrze znanym sobie miejscu, spotkałam dobrze mi znanych Panów i Panie, które jednak zniknęły równie szybko jak sie pojawiły się. Ponieważ Panowie ciut odważniejsi i ciekawsi coś tam dla udokumentowania spotkania udało sie pstryknąć.

-Ty stary widzisz to co ja ?
69.Dołączona grafika

-To znowu Ona
-E dajemy chodu
70. Dołączona grafika

-Czekaj zerkne, może już sobie poszła
71.Dołączona grafika

#140 marcinm

marcinm
  • Użytkownik
  • 851 postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 09:57

69 podoba mi sie(trzeba było wrzucic do tematycznego bo tam chyba pustki??),zazdroszcze takich przerw :mrgreen:
Olympus E-510 Sigma 135-400mm Fotografia to zabawa