Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Grudzień 2008

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
554 odpowiedzi w tym temacie

#241 awilus

awilus
  • Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 12 grudnia 2008 - 14:42

nebari, Fajne fotki i masz szczęście że do ciebie tak dużo gatunków przylatuje. Ja bym proponował (jeśli chcesz focić na tym parapecie) żeby położyć coś na nim żeby sikorki nie siadały na tej blasze bo to tak sobie wygląda.

#242 cosford

cosford

Napisano 12 grudnia 2008 - 14:42

Nareszcie jakieś fotki ;-) Co prawda widzę miniaturki - chyba nie ten link skopiowałeś. Wyrazy podziwu za tak regularne i częste dokarmianie. Przyznam się, że moje sikory dostają tylko raz dziennie no i wogóle nie widziałem u siebie ubogiej :-(. Nebari - teraz pozostaje tylko przygotować jakieś studio fotograficzne i będą super kadry.

Pozdrowienia

#243 nebari (Piotr)

nebari

Napisano 12 grudnia 2008 - 14:46

cosford, miniatury bo jak inaczej wklejam co nie wyświetla fotek coś się pozmieniało i jak wklejam jak dawniej to nic nie widać :hmmm: dzisiaj odwiedził mnie jeszcze kos :-), średnio na krzaku to bywa ok. 15 - 20 sikorek :mrgreen: na parapet nie mogę narazie nic kłaść bo bym dostał zrypkę (focę w pracy) jak się oswoją do mojej postaci w oknie to wtedy zmienie metodę i będą fotki z krzaka na którym się stołują

https://www.facebook...s.Piotr.Majder/

|BODY - CANON EOS 450D | CANON EOS 70D | Minolta A-2 |
|SZKŁO - SIGMA 70-300 APO DG Macro | SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO |
|INNE - system Cokin -P, pierścienie pośrednie |

#244 cosford

cosford

Napisano 12 grudnia 2008 - 15:23

miniatury bo jak inaczej wklejam co nie wyświetla fotek coś się pozmieniało i jak wklejam jak dawniej to nic nie widać

Po załadowaniu fotki na samym dole masz napis " + show advanced linking " - klikasz to i wyświetla się odpowiednik link. U mnie przynajmniej nie ma z tym kłopotu.

Pozdrowienia

#245 fotosc

fotosc

Napisano 12 grudnia 2008 - 15:26

nebari, fajne tlo na czubatce uzyskales :) ale proponowal bym jakis patyk zainstalowac przy tym parapecie :)

#246 Elvie

Elvie
  • Moderator
  • 723 postów

Napisano 12 grudnia 2008 - 15:30

Dawno nic nie wstawiałam (z braku czasu niestety :-/ ), ale np. wczoraj podczas wyjazdu na stawianie masztu pod internet odkryłam całkiem fajne miejsce ;-) - Ścieżkę dydaktyczno-przyrodniczą "Szlak 3 jezior". Miejsce ciekawe - te rozlewiska to starorzecze Sanu - tylko strasznie zaśmiecone :evil:, właściwie to trudno przejść nie potykając się o coś.
No ale OK, chłopaki poprawiają odciągi przy maszcie, a ja mając chwilkę wolnego czasu zrobiłam parę pstryków.
Wrócę tam przy bardziej sprzyjającej aurze, może jakaś mgła albo zachodzik. No i chyba najpierw tam posprzątam, bo trudno żeby coś nie wlazło w kadr :-(

89.
Dołączona grafika Dołączona grafika

90.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

91.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

92.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
POZDRAWIAM

#247 sebaok

sebaok

Napisano 12 grudnia 2008 - 15:31

93. Jak zwykle zjawił się przed 8 przy beznadziejnym świetle. Zaczynałem z iso 2500 ale z czasem udało się zejść nieco nizej.
Dołączona grafika

94. poranne manicure
Dołączona grafika

95.
Dołączona grafika

96. I na koniec szuja, co dzień koło 14 mam pod buda 5 sztuk, zaraz kupie im orzeszki i spróbujemy przy okazji:)
Dołączona grafika

#248 fotosc

fotosc

Napisano 12 grudnia 2008 - 16:12

sebaok, swietne zdjecia a ta zmokla kura najciekawsza :)

p.s. wole ten watek sledzic , sa bardziej ciekawsze zdjecia :)

#249 elteha

elteha
  • Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 12 grudnia 2008 - 16:44

97. Dzisiaj w Lesie Wolskim było ich bardzo dużo. Niestety nie miałem więcej czasu...

Dołączona grafika

#250 Roby

Roby

Napisano 12 grudnia 2008 - 16:58

Elvie, bardzo ładne miejsce, wróć tam koniecznie, bo mgiełka tam może faktycznie byc, a te wierzby to się ładnie teraz mogą oszronić. 89, 90 i 92 ciekawe kadry, na 91 ten dom niepotrzebnie wszedł w kadr.

#251 awilus

awilus
  • Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 12 grudnia 2008 - 17:11

sebaok, Na 93 krzywo pluszakowi głowę przyszyłeś :lol: . A tak na serio ŚWIETNE zdjęcia :hophop:

#252 morav

morav

Napisano 12 grudnia 2008 - 17:17

p.s. wole ten watek sledzic , sa bardziej ciekawsze zdjecia :)

Tylko umieszczanie bardzo dobrych zdjęć tutaj ma jedną pułapkę, za miesiąc nikt nie będzie zaglądał do tego tematu. To tak do wcześniejszej rozmowy o wygodzie umieszczania zdjęć w jednym wątku. :-)

#253 cosford

cosford

Napisano 12 grudnia 2008 - 17:47

[quote name="fotosc"]sebaok, swietne zdjecia a ta zmokla kura najciekawsza :)
quote]

Mam identyczne skojarzenie z mokrą kurą :-) D300 świetnie sobie radzi - takie fotki przy kosmicznym iso... Myszaki są wyjątkowo kapryśne skoro tylko z rana chcą współpracować. w moich stronach przylatują jak popadnie.
Parę grudniowych, myszak zaniepokojony wizytą innych, niezidentyfikowanych niestety drapoli i nieodłączne sroki - są zawsze pierwsze i wyjadają co lepsze kąski.

98
Dołączona grafika

99
Dołączona grafika

Pozdrowienia

#254 fotosc

fotosc

Napisano 12 grudnia 2008 - 18:14

nie no , ta sroka to beszczelna jest :) to samo ja mam z wiewiorkami :(98 swietnie pokazany
jak zdaze obrobic zdjecie to pokaze 100 grudniowe :) po przed chwila ustrzelilem :)

morav zawsze mozna wybrac gorsze :)

100tne , ostrosc nie zdazyla za modelem , a ptak to chyba polska sojka :)

Dołączona grafika

dodam ze model byl w cienie a tlo bylo w sloncu , zdjecie zrobione z okna a czatownia pokoj :)

#255 cosford

cosford

Napisano 12 grudnia 2008 - 19:11

zdjecie zrobione z okna a czatownia pokoj :)

Zazdroszczę czatowni z kaloryferem, normalnie Ameryka :-) Mz sójka na 100% ;-)

Pozdrowienia

#256 sebaok

sebaok

Napisano 12 grudnia 2008 - 19:31

101.
Dołączona grafika

102. Dołączona grafika

103. Dołączona grafika

#257 Marcin D.

Marcin D.

Napisano 12 grudnia 2008 - 19:38

a ptak to chyba polska sojka :)

Owszem sójka ale nie polska :-) . Nie znam się na egzotach także nie wiem jak się nazywa, pewnie jakaś amerykańska :mrgreen:

sebaok, świetne te Twoje sójki!
http://onephoto.net/...ser=52696&gal=1 Kilka moich zdjęć;-) Zapraszam!
Marcin Dyduch

#258 fotosc

fotosc

Napisano 12 grudnia 2008 - 19:41

sebaok, widze ze Tobie nie zwraca sie uwagi na miejsce umieszczania zdjec :) to moze i ja tu bede w tym poscie umieszczal swoje wypociny :)

cosford ja sam czasami sie zastanawiam czy nie wejsc w linie nikona , dla mnie nikon pieknie rysuje :)

#259 chemik (Krzysztof Krahel)

chemik

Napisano 12 grudnia 2008 - 19:42

98. Ale ma minę. Ja widzę to ujęcie w tematycznych ;-)
http://chemik12.blogspot.com/
http://krahel.cba.pl/

Canon 40D + C 50/1.8 ,C 400/5.6, T 17-50/2,8

#260 Marcin D.

Marcin D.

Napisano 12 grudnia 2008 - 19:47

98. Ale ma minę. Ja widzę to ujęcie w tematycznych ;-)

Robi wrażenie. Zatrzymałem się chwilę przy tym zdjęciu i po chwili miałem uczucie, że zaraz mnie zaatakuje! :mrgreen: To spojrzenie... :-)
http://onephoto.net/...ser=52696&gal=1 Kilka moich zdjęć;-) Zapraszam!
Marcin Dyduch