dawko, on 01 Sept 2017 - 21:44, said:
Dlaczego bez efektów? Ale ogólnie jelenie były czy nic wgl się nie kręciło ? Ja w tym roku jadę od 6 w bieszczady na rykowisko.
Rykowisko było, byki ryczały, ale nie miałem szczęścia by tego zobaczyć na własne oczy nie piszę już nawet o zrobieniu zdjęcia
Chociaż nie, widziałem jedną przykrą sytuację gdzie obserwuję ryczącego byka na położonej wysoko polanie i żerujących kilka łań zrobiłem nawet sobie kilka pamiątkowych zdjęć, ale chyba z 3 kilometrów więc nie muszę pisać jakiej jakości były zdjęcia. Nagle z kolegą obserwujemy podchodzącego na polanę samotnego myśliwego, który ostatecznie chowa się w zaroślach na skraju polany, Byk i łanie początkowo uciekają by po godzinie znowu wyjść. Byk dostaje strzał i kona przez na naszych oczach przez jakieś 30-40 minut podnosząc tylko głowę i opuszczając (nie wiem dlaczego ów myśliwy nie oddał drugiego strzału i nie dobił byka) tylko pozwolił na coś takiego. Po około godzinie myśliwy wynurza się z zarośli wraz ze swoim pomocnikiem który nadjechał z pomocą, robią pamiątkowe zdjęcie i zabierają się za "obrabianie" byka. Widok który zarejestrowałem zostanie mi zapamiętany do końca życia