Widzę że myszaki rozkręcają się na dobre mimo braku światła . Brawa dla wszystkich ![]()
1955

1956

1957

Napisano 06 grudnia 2017 - 23:55
Widzę że myszaki rozkręcają się na dobre mimo braku światła . Brawa dla wszystkich ![]()
1955

1956

1957

Napisano 08 grudnia 2017 - 18:54
@Nieznany Jak ma tylko taką możliwość to praktycznie zawsze. Po prostu nie trzeba do tego dopuścić. W sumie kładę indyki po 25-30kg a więc nie ma fizycznie takiej możliwości ale latem gdy wykładam korpusy szpiluję. Pozdrówki.
1959.

Użytkownik FotoDam edytował ten post 08 grudnia 2017 - 18:55
Napisano 12 grudnia 2017 - 23:10
Piękne kadr prezentujecie Panowie ![]()
1963.

Napisano 13 grudnia 2017 - 18:27
Wielkie gratulacje dla poprzedników za lotników.
1964

Napisano 18 grudnia 2017 - 12:57
Napisano 18 grudnia 2017 - 21:11
Napisano 19 grudnia 2017 - 09:22
To prawda... wow jakie piękne te Wasze ptaki!!! Super, gratulacje!
Napisano 19 grudnia 2017 - 09:57
A zapytam tych co nęcą myszaki: skąd bierzecie te kurczaki, indyki i inną padlinę. W normalnym sklepie drób jest dość drogi no chyba, że trzeba zainwestować w takie foty tak jak np. w obiektyw.
Cytowanie selektywne
Odpowiedz
Cytuj
Z ferm drobiu tego dziennie pada tam dziesiątki.
Napisano 19 grudnia 2017 - 10:26
hm... i rzucasz na pole takiego martwego kurczaka po prostu? czy go dzielisz na części? czysta ciekawość ![]()
Napisano 19 grudnia 2017 - 17:22
@Raftik Pierwsze Twoje zdjęcie na którym widzę przepały, może ja coś mam nie tak ale chyba jednak jest ciut zbyt jasno na białasie ![]()
Poza tym oczywiście klasa.
Co do mięsa to ja kupuję korpusy w normalnym spożywczym. Trochę wychodzi na to ale szału nie ma bo ogólnie to chyba najtańsze co można tam dostać.
Warto jeszcze przywiązać albo przykryć siatką/kratą bo lisy zabiorą. Ja w tym sezonie przykrywam kratą bo jak kładłem siatkę to dziki i lisy ją rozszarpywały.
1967.

Napisano 19 grudnia 2017 - 18:11
hm... i rzucasz na pole takiego martwego kurczaka po prostu? czy go dzielisz na części? czysta ciekawość
Używam indyków po 20-25kg. Wykopuję dołek bo to kawał bydlęcia tak żeby nie wystawał kładę i tyle.
Napisano 19 grudnia 2017 - 18:12
Aha no i przecinam go maczetą żeby było widać wnętrzności.
Napisano 19 grudnia 2017 - 19:11
Aha no i przecinam go maczetą żeby było widać wnętrzności.
no tak, o tym bym nie pomyślał
widać warto bo zdjęcia bombowe
Napisano 19 grudnia 2017 - 21:36
@kacperro Uwierz taki cały rozpołowiony indyk to nie to co porcje kulinarne całkiem inaczej przyciąga szponiaste. Porcji używam tylko latem na błotniaki. Pozdrawiam.
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Myszołów i słonina |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych