LUTY2009
(Wojtek)
Napisano 01 lutego 2009 - 20:41
(Piotr Kendzierski)
Napisano 01 lutego 2009 - 20:47
A tak na marginesie to się pożalę

No ale dziewcze miało tylko UWA założone, to na zdjęciu zwierzak jest maciupki, ale jest

To tyle tytułem marudzenia

Trzeba się w końcu w teren wybrać

(Karolina Myroniuk)
Napisano 01 lutego 2009 - 21:08

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
Albert Schweitzer (1875 - 1965)
Napisano 01 lutego 2009 - 21:32
comatus, to następnym razem wez dziewcze ze sobą , może będziesz miał więcej szczęścia
I zapros ja na Fotoprzyroda; jak zlapie bakcyla to dopiero bedziesz mial motywacje do wyjscia w teren!

(Karolina Myroniuk)
Napisano 01 lutego 2009 - 21:38

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
(Piotr Kendzierski)
Napisano 01 lutego 2009 - 21:51
Raczej będę ją musiał błagać o mój własny aparatalbo się będą bili o sprzęt

Ale mnie dziś zamórowało jak zaczeła mi opowiadac co widziała, kiedy ja siedziałem w domu i uczyłem się do jutrzejszego egzamiu.
(Tomasz)
Napisano 02 lutego 2009 - 10:23
Zmarzłem okrutnie, a efektów nie było. Położyłem się na ziemi, żeby chociaż łyski cyknąć, aż tu nagle nad głową słyszę SZUM skrzydeł większego ptaszka. Szybki obrót na plecy i patrzę, a tam 2 bieliki nad samą głową lecą. Niestety czas miałem ustawiony na 1/80s i przy 300mm nie było szans na wykonanie dobrej jakości zdjęcia. Z wszystkich jakie cyknąłem jedno wstawię jako dokumencik. Mam nadzieję, że następnym razem będą lepsze warunki i coś w końcu się uda.
(pełna klatka bez obrabiania - tylko rozjaśnione w UFRaw i dlatego kolor nieba stał się błękitny - faktycznie był ponuro szary)

Napisano 02 lutego 2009 - 10:41
Napisano 02 lutego 2009 - 11:20

(domyslam sie ze taki numerek)15

16

a do kompletu zielony, nazywany tutaj "zluna zelena" ten akurat znacznie bardziej upodobal sobie kopanie dolkow w ziemi.
17

18 znaaajde cieee....

Napisano 02 lutego 2009 - 12:57
fotosc jak zwykle postawił poprzeczkę wysoko,ale wiadomo "tam" wszystko jest większe i łatwiejsze

Ataman lisek na 4 też niczego sobie
robkiz,trochę szkoda zielonego,wygląda na to ,że mogłeś trochę więcej wycisnąć z tej sytuacji.ale to łatwiej jest gadać

ponieważ w "bezkrwawych" jest coraz ciekawiej, może wybieralibyśmy zdjęcie miesiąca?
Napisano 02 lutego 2009 - 14:47

20.
Rodzinka spotkana na śniadanio-obiedzie, lecz nie chciała się zbliżyć przez 30min ,więc odpuściłem... i tylko takie ... reszta zdjęć z głowami w trawie.
21.
www.dawidmagdon.art.pl
Pociągały mnie nieodparcie swoją lekkością, barwnością, tajemnicami egzystencji. W.P.
Napisano 02 lutego 2009 - 17:06

22.

23.

24.

(Krzysztof Krahel)
Napisano 02 lutego 2009 - 18:35

Weekend spędziłem w swych rodzinnych stronach. Mimo dużego zachmurzenia i co chwilę podającego śniegu udało się znaleźć odrobinę wolnego czasu. Miałem możliwość podziwiania dość dużych ilości grubodziobów, trznadli, dzwońców, czyży czy też wróbli. Zwłaszcza te pierwsze sprawiają mi sporo radości. Szkoda tylko, że zawsze je spotykam gdzieś wysoko, a tym samym o przyzwoitym ujęciu można zapomnieć. Na szczęście wróble nie zawiodły

27.

28.

Napisano 02 lutego 2009 - 18:43
I znów pojawiło się sporo dobrych ujęć, które mogły znaleźć w trochę innym miejscu
I kto to mówi

27. Bardzo mi się podoba.
Mam jeszcze taką czubatkę

29.

(Piotr Kendzierski)
Napisano 02 lutego 2009 - 18:57
A niżej trochę moich dzisiejszych zdjęć.
30.

31.Takie pod zachodzące słońce, kontrast całkiem się zgubił, ale piórka mi się podobają

32.

33. Na koniec zobrazowanie jak jest zimno

(Krzysztof Krahel)
Napisano 02 lutego 2009 - 19:22
Porównując te z wątku tematycznego do moich uważam że jednak blado wypadają. Tam wg mnie są zdecydowanie lepsze. Chyba, że jeszcze ktoś uważa że jednak się myle, to wstawię i tam...I kto to mówi
Co zrobiłeś teraz
27. Bardzo mi się podoba.
Ciężko powiedzieć, co mogło byc powodem tego. Oczywiście mrozów nie można wykluczyć. Innym powodem może być choroba, czy też inne czynniki wpłynęły na te ptaki.Dziś wybrałem się na spacer nad morzem i dziwna sprawa - na odcinku 1,3 km plaży były 3 martwe łabędzie (wszystkie młode) i 5 innych mniejszych ptaków (lodówka, łyska, chyba perkoz i dwa już takie nie do identyfikacj) + wnętrznosci jakiegoś ptaka. To przez zimno? Ale żeby aż tyle martwych ptaków?
Napisano 02 lutego 2009 - 19:40
Ja uważam że się mylisz - 27 i 28 super - podobają mi się.Porównując te z wątku tematycznego do moich uważam że jednak blado wypadają. Tam wg mnie są zdecydowanie lepsze. Chyba, że jeszcze ktoś uważa że jednak się myle, to wstawię i tam...
(Karolina Myroniuk)
Napisano 02 lutego 2009 - 19:44
Pomysł widza całkiem dobry. Tylko pytanie jak to wykonAĆ

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych