Czy moglibyście do swoich fotrk podawać odniskową, czas, przesłonę ?
Pomogłoby to wciąz uczącym się forumowiczom (czyt. mi
 ).
 ).

Napisano 06 stycznia 2009 - 20:03
 ).
 ).

Napisano 06 stycznia 2009 - 20:07

Napisano 06 stycznia 2009 - 20:53
 .
.  

Napisano 06 stycznia 2009 - 21:07

Napisano 06 stycznia 2009 - 22:11

Napisano 07 stycznia 2009 - 02:54

Napisano 07 stycznia 2009 - 09:02
wydaje mi sie, ze czytanie informacji o czasach, przeslonach itp jest strata czasu i generalnie szkoda pradu.

Napisano 07 stycznia 2009 - 11:56

Napisano 07 stycznia 2009 - 13:59
wydaje mi sie, ze czytanie informacji o czasach, przeslonach itp jest strata czasu i generalnie szkoda pradu
gdc, nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem będzie - gdy nie ma exifa - po prostu poprosić autora o podanie tych danych przy zdjęciach, które Cię zaintrygują

Napisano 07 stycznia 2009 - 14:59

Napisano 07 stycznia 2009 - 15:16
maciejowy, a jak ktoś nie chce się dzielić z innymi informacjami na temat nastawów, jeżeli gość umieszcza zdjęcie bez exifa to moim zdaniem nie chce aby inni wiedzieli jakie były nastawy i choć tego nie popieram to ma do tego prawo.

Napisano 07 stycznia 2009 - 15:31
maciejowy, a jak ktoś nie chce się dzielić z innymi informacjami na temat nastawów, jeżeli gość umieszcza zdjęcie bez exifa to moim zdaniem nie chce aby inni wiedzieli jakie były nastawy i choć tego nie popieram to ma do tego prawo.

Napisano 07 stycznia 2009 - 16:15

Napisano 07 stycznia 2009 - 20:55
nie znam sposobu na wyciecie czesci exifu
 Tadddaaa, że tak powiem
 Tadddaaa, że tak powiem 
exiftool.exe -software= *.jpgktóry odpalony w katalogu, w którym znajdzie się exiftool.exe oraz jakiekolwiek pliki z rozszerzeniem "jpg" sprawi, że w exifie tych zdjęć zostaną usunięte pola "software".

Napisano 07 stycznia 2009 - 21:00
.......nie zalaczam exifa z innych przyczyn - moze nie chce pokazywac jakiego softu uzywam do obrabiania zdjec - wiesz jak jest - soft tani nie jest
.........

A3000 A6000 || E 16-50 PZ, 32/1.8 T* || M42 50/2.8 macro || FD 100/4 macro, 200/4 macro
5D || EF 24-70/4 L IS USM, 50/1.8 STM

Napisano 07 stycznia 2009 - 21:12

Napisano 07 stycznia 2009 - 21:26

Napisano 07 stycznia 2009 - 21:28
.......nie zalaczam exifa z innych przyczyn - moze nie chce pokazywac jakiego softu uzywam do obrabiania zdjec - wiesz jak jest - soft tani nie jest.........
Coś w tym jest
 I nie rozumiem tego porozumiewawczego mrugania.
 I nie rozumiem tego porozumiewawczego mrugania.

Napisano 07 stycznia 2009 - 21:45
 Co do samych exifów jestem raczej za tym, żeby przy interesującym zdjęciu autor po prośbie zaintereowanego podał dane, to chyba żaden problem ? Ostatnio interesowało mnie zdjęcie Robyego , spytałam czy mógłby i nie było problemu. Jeżeli ktoś nie chce się dzielić nastawami, to się nie podzieli. Zrozumiemy jednych jaki drugich. Pisanie przez autora danych przy każdym zdjęciu jest chyba zbędna pisaniną. Poza tym nie kazdemu chce się nieraz pisać cokolwiek a co dopiero wklepywac czasy i przesłony
 Co do samych exifów jestem raczej za tym, żeby przy interesującym zdjęciu autor po prośbie zaintereowanego podał dane, to chyba żaden problem ? Ostatnio interesowało mnie zdjęcie Robyego , spytałam czy mógłby i nie było problemu. Jeżeli ktoś nie chce się dzielić nastawami, to się nie podzieli. Zrozumiemy jednych jaki drugich. Pisanie przez autora danych przy każdym zdjęciu jest chyba zbędna pisaniną. Poza tym nie kazdemu chce się nieraz pisać cokolwiek a co dopiero wklepywac czasy i przesłony   

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
Albert Schweitzer (1875 - 1965)

Napisano 07 stycznia 2009 - 21:57