Było o polowaniu na dziki
Napisano 26 grudnia 2006 - 23:00
Gdyby ktoś chciał je zobaczyć - zapraszam do mojego bloga do tego wątku:
http://woyd.foxnet.pl/blog/?p=57
Canon 300D kit + Tamron 28-75 + Canon 50 f1.8 II + Sigma 70-300 ||
fotoGALERIA|| fotoBLOG
#2 (Wojtek)
Napisano 26 grudnia 2006 - 23:08
Napisano 26 grudnia 2006 - 23:15
Napisano 26 grudnia 2006 - 23:18
fotoGALERIA|| fotoBLOG
Napisano 27 grudnia 2006 - 02:49
PS: Nie Bóg mu poszczęścił a Święty Hubert
Napisano 27 grudnia 2006 - 11:09
Napisano 27 grudnia 2006 - 11:18
Canon 30D+Canon 10-22 IS USM+Pol-Cir+Statyw i głowica Manfrotto+szkiełka M-42
Napisano 27 grudnia 2006 - 11:35
to są amatorsko beznadziejne, brak pomysłu i przypominają wycieczke 70letnich niemców do wrocławia wypstrykać rodzinne strony
Surowa ocena zdjęć. Temat mi się nie podoba (też uważam, że te zdjęcia pasowałyby do forum myśliwskiego, ale chyba nie tu), ale te zdjęcia mają raczej charakter reporterski, zapis wydarzenia, a do tego typu zdjęć podchodzi się inaczej, stąd samych fot nie oceniam tak ostro jak koledzy. Owszem nie są rewelacyjne, ale też nie spodziewałbym się super fot w takich warunkach robionych z jedną lampą. Może też nie mam porównania z innymi tego typu zdjęciami.
Napisano 27 grudnia 2006 - 13:04
Napisano 27 grudnia 2006 - 13:08
Dla mnie te foty tutaj to jakaś prowokacja raczej
Napisano 27 grudnia 2006 - 14:37
Czyżby to była prowokacja?
Napisano 27 grudnia 2006 - 15:07
#13 (Wojtek)
Napisano 27 grudnia 2006 - 20:07
Roby masz racje to jakaś kiepska reporterka
Dla mnie te foty tutaj to jakaś prowokacja raczej
P R O W O K A C J A dla mnie to prawie zamach stanu
Napisano 27 grudnia 2006 - 20:30
Napisano 27 grudnia 2006 - 23:09
Czy ktoś z Was widział kiedykolwiek dzika w takiej sytuacji ?? Dlaczego nie przyjąć tych zdjęć jako kolejnej życiowej lekcji ?? Nie skorzystać ze sposobności, żeby się czegoś nowego dowiedzieć ??
Po pierwszych 2 postach przyjąłem do wiadomości, że te fotki nie powinny się tu znaleźć i je usunąłem. Linka podałem tylko dla ciekawych, jak ktoś zauważył - z dokładnym opisem co zawierają.
I to nie jest prowokacja. Po prostu chciałem się podzielić swoim nowym doświadczeniem.
Wątek można oczywiście zamknąć a nawet usunąć. Będę pamiętał, by od tej pory wystawiać tylko grzeczne zdjątka.
Pozdrawiam
fotoGALERIA|| fotoBLOG
Napisano 28 grudnia 2006 - 00:31
Może nie wymiar ale wydanie.To jest inny wymiar przyrody
Nie jeden z nas nie tylko widział taką sytuację, są tacy dzięki którym ona wynikła, ale to jest temat na forum łowieckie, choć tam bardziej interesują wszystkich trofea a tu a kurat nie zawiele w pysku miał.Czy ktoś z Was widział kiedykolwiek dzika w takiej sytuacji
Z pewnością gdybyś miał fotkę tego dzika na polu buchtującego to wszyscy by cię pochwalili za odwagę i cierpliwość a tak niestety smaczne to nie jest.
nie tylko, wszędzie dzik poza chorobami i człowiekiem nie ma wroga.Ale (przynajmniej w zachodniopomorskim) dzik nie ma naturalnego wroga poza człowiekiem.
Napisano 28 grudnia 2006 - 11:20
Halo Panowie (i Panie), czy Wy aby trochę nie przesadzacie ?? To jest inny wymiar przyrody.
Rownie dobrze mozna by na forum o dzieciach wrzucic zdjecia z aborcji...
Napisano 28 grudnia 2006 - 11:43
Z drugiej strony to w sumie 'naturalna' kolej rzeczy... ale przyznam ze o wiele bardziej zamiast Woyda z giwerą wolałbym widzieć wilka... Woyd, sory, ale w porównaniu z wilkiem jesteś kiepskim modelem. Każdy człowiek jest...
Napisano 28 grudnia 2006 - 22:31
"jak ktoś wchodzi do nieznajomego miejsca /mieszkania, społeczności/ to NIE POWINIEN od razu rzucać gromy, wytykać na mieszkańców domostwa tylko obserwować i delikatnie WYSUWAĆ SUGESTIE co do możliwości zmiany behaviour'a";
strasznie nie lubię osób robiących wokół siebie "szum medialny", piszących wszystko to, co im ślina na język przyniesie
PS. Reportaż o "dziurawym" dziku raczej krwawy, wg. mnie zbyt nieetyczny by pokazywać /chodź sam chodziłem na naganki i nieraz nosiłem wypatroszone dziki/
"Niech odejdzie w spokoju".
www.lynx4u.pl -> e-sklep DVB-T/SAT
Napisano 28 grudnia 2006 - 23:23
Co do brutalności - ciekawi mnie co by było gdyby, jak wspomniałem, zamiast Woyda był wilk jakbyście wtedy zareagowali? iMHO to ludzki czynnik wszystko psuje, nic więcej ( bez urazy do Woyda po prostu, jak też wspomniałem, taki wilk jest lepszym modelem... ). Nooo... ok, to jelito grube raczej mało smacznie wygląda - a potem jemy je jako kiełbaskę ] smacznego... ( ps. uwielbiam kiełbasę )