Jump to content

Fotoprzyroda.pl uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

Polub nas na Facebooku!       

x

Photo

Głowica kulowa, jaka?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 1507

1507
  • Użytkownik
  • 2384 posts

Posted 06 April 2012 - 19:39

Poszukuję głowicy kulowej z uchwytem takim by łapała płytkę taką która pasuje do WH.
Ktoś zna taki model?

#2 Girdian

Girdian
  • Użytkownik
  • 1497 posts

Posted 06 April 2012 - 20:30

Zobacz Benro B-2.

Konstruktywna krytyka Ciebie nie kosztuje NIC, mi może pomóc w dalszym rozwoju :-)
D7100/D200+N300/4 AF+K1.4 DGX stoi to na Benro
http://www.tomaszwalkowiak.art.pl/

#3 PK

PK
  • Użytkownik
  • 66 posts

Posted 13 January 2014 - 20:29

Podepnę się pod temat, bo tytuł pasuje.

Poszukuję głowicy kulowej (tak, wiem- do różnych zastosowań różne głowice, ale: gimbala nie potrzebuję z powodów sprzętowcy a 3d fotograficznych), do lekkich zestawów (poniżej 2kg- Pentax, chociaż rezerwa wskazana), którą da się precyzyjnie ustawić i zablokować.

Mam "kitową" Manfrotto 498rc2, która w większości sytuacji daje radę poza makro- kiedy ustawiam kolumnę w pozycji poziomej  kula, po zablokowaniu, wykonuje pod ciężarem sprzętu nieznaczny ruch ku dołowi (impotencja nośna ?). Przemieszczenie liniowe niewielkie, ale kątowe dla znacznych zbliżeń już istotne.

W pionie- absolutnie nic głowicy zarzucić nie mogę, uprzedzając pytania: tak, sprawna sztuka, inne egzemplarze zachowują się podobnie.

Dziękuję z góry.

Edited by PK, 13 January 2014 - 20:32.

Pozdrawiam

#4 proaction

proaction
  • Nowa postać
  • 5 posts

Posted 24 March 2014 - 20:16

I ja się podepnę pod temat.
Dla zainteresowanych kupnem statywu Manfrotto 525MVB + głowica 503HDV + 165MV + MBAG90P
Link: http://proaction.com...-165mv-mbag90p/

Similar Topics Collapse

Topic Stats Last Post Info

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users