Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x


Zdjęcie

Myszołów - Buteo buteo


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5657 odpowiedzi w tym temacie

#5341 sasklacz (Andrzej Sacała)

sasklacz
  • Użytkownik
  • 436 postów
  • Lokalizacja:
    Łańcut

Napisano 06 grudzień 2017 - 23:55

Widzę że myszaki rozkręcają się na dobre mimo braku światła . Brawa dla wszystkich :-)

 

1955

9a10c83bd388a77a.jpg

 

1956

bf382909a3e4fc62.jpg

 

1957

cc9fa30e378e9f05.jpg



#5342 Nieznany (Tom Pit)

Nieznany
  • Użytkownik
  • 588 postów
  • Wiek: 34
  • Lokalizacja:
    PL

Napisano 07 grudzień 2017 - 17:13

@sasklacz Bardzo ładnie ;)

 

Pierwszy raz miałem sytuacje że myszak porywa jedzonko. Często macie takie sytuacje ?

 

1958

3acebdf84f67adb4.jpg


Wildlife Photography

 

 

 


#5343 FotoDam (Damian Kwasek)

FotoDam
  • Lokalizacja:
    Siemień

Napisano 08 grudzień 2017 - 18:54

@Nieznany Jak ma tylko taką możliwość to praktycznie zawsze. Po prostu nie trzeba do tego dopuścić. W sumie kładę indyki po 25-30kg a więc nie ma fizycznie takiej możliwości  ale latem gdy wykładam korpusy szpiluję. Pozdrówki.

 

1959.

25781.jpg


Użytkownik FotoDam edytował ten post 08 grudzień 2017 - 18:55


#5344 Raftik (Rafał Szozda)

Raftik
  • Użytkownik
  • 1382 postów
  • Lokalizacja:
    Nowa Sól

Napisano 12 grudzień 2017 - 07:48

@FotoDam - ładne kadry

 

1960.

 

38953498642_e52dbeebd5_o.jpg



#5345 sasklacz (Andrzej Sacała)

sasklacz
  • Użytkownik
  • 436 postów
  • Lokalizacja:
    Łańcut

Napisano 12 grudzień 2017 - 22:43

@Nieznany, @FotoDam ,@Raftik - Brawo za piękne kadry  :clap:

 

1961

6687d319ddbaa2d9.jpg

 

1962

32c70057561aa748.jpg



#5346 Natrix (Filip Stefaniak)

Natrix
  • Użytkownik
  • 847 postów

Napisano 12 grudzień 2017 - 23:10

Piękne kadr prezentujecie Panowie  :clap:

 

1963.

5890442500_1513027070.jpg



#5347 Klaudiusz (Klaudiusz Muchowski)

Klaudiusz
  • Lokalizacja:
    Tczew

Napisano 13 grudzień 2017 - 18:27

Wielkie gratulacje dla poprzedników za lotników.

1964

fBydadV5CYFqs_2w-e90Pn4AkJh-5yq-OMLn6qM5



#5348 Pele (Maciej Pawlik)

Pele
  • Lokalizacja:
    ND

Napisano 18 grudzień 2017 - 12:57

Piękne kadry zapodajecie :clap:

1965.

39022130112_e54a56d944_o.jpg



#5349 Ariston

Ariston
  • Użytkownik
  • 746 postów
  • Wiek: 68
  • Lokalizacja:
    Kraków

Napisano 18 grudzień 2017 - 20:21

@Pele, bardzo ciekawa fota.
A zapytam tych co nęcą myszaki: skąd bierzecie te kurczaki, indyki i inną padlinę. W normalnym sklepie drób jest dość drogi no chyba, że trzeba zainwestować w takie foty tak jak np. w obiektyw.

#5350 Raftik (Rafał Szozda)

Raftik
  • Użytkownik
  • 1382 postów
  • Lokalizacja:
    Nowa Sól

Napisano 18 grudzień 2017 - 21:11

@Natrix, @Klaudiusz, @Pele - bardzo ładne kadry Panowie

 

1966.

 

39108300662_d6da75a2c1_o.jpg



#5351 MilanND

MilanND
  • Użytkownik
  • 266 postów
  • Lokalizacja:
    Sherwood

Napisano 18 grudzień 2017 - 21:35

@Raftik, super. Jak walka dobra ze złem.
Uwaga!!! AMATOR!!!

#5352 Ariston

Ariston
  • Użytkownik
  • 746 postów
  • Wiek: 68
  • Lokalizacja:
    Kraków

Napisano 18 grudzień 2017 - 21:38

@Raftik, bardzo mi się podoba. A to kolor czy czarno-białe?

#5353 kacperro

kacperro
  • Użytkownik
  • 760 postów
  • Lokalizacja:
    Ząbki

Napisano 19 grudzień 2017 - 09:22

To prawda... wow jakie piękne te Wasze ptaki!!! Super, gratulacje!



#5354 FotoDam (Damian Kwasek)

FotoDam
  • Lokalizacja:
    Siemień

Napisano 19 grudzień 2017 - 09:57


A zapytam tych co nęcą myszaki: skąd bierzecie te kurczaki, indyki i inną padlinę. W normalnym sklepie drób jest dość drogi no chyba, że trzeba zainwestować w takie foty tak jak np. w obiektyw.
Cytowanie selektywne
Odpowiedz
Cytuj

 

Z ferm drobiu tego dziennie pada tam dziesiątki.



#5355 kacperro

kacperro
  • Użytkownik
  • 760 postów
  • Lokalizacja:
    Ząbki

Napisano 19 grudzień 2017 - 10:26

hm... i rzucasz na pole takiego martwego kurczaka po prostu? czy go dzielisz na części? czysta ciekawość :)



#5356 Natrix (Filip Stefaniak)

Natrix
  • Użytkownik
  • 847 postów

Napisano 19 grudzień 2017 - 17:22

@Raftik Pierwsze Twoje zdjęcie na którym widzę przepały, może ja coś mam nie tak ale chyba jednak jest ciut zbyt jasno na białasie  ;)

Poza tym oczywiście klasa.

 

Co do mięsa to ja kupuję korpusy w normalnym spożywczym. Trochę wychodzi na to ale szału nie ma bo ogólnie to chyba najtańsze co można tam dostać. 

Warto jeszcze przywiązać albo przykryć siatką/kratą bo lisy zabiorą. Ja w tym sezonie przykrywam kratą bo jak kładłem siatkę to dziki i lisy ją rozszarpywały. 

 

1967.

5710158900_1513425839.jpg



#5357 FotoDam (Damian Kwasek)

FotoDam
  • Lokalizacja:
    Siemień

Napisano 19 grudzień 2017 - 18:11


hm... i rzucasz na pole takiego martwego kurczaka po prostu? czy go dzielisz na części? czysta ciekawość

 

Używam indyków po 20-25kg. Wykopuję dołek bo to kawał bydlęcia tak żeby nie wystawał kładę i tyle.



#5358 FotoDam (Damian Kwasek)

FotoDam
  • Lokalizacja:
    Siemień

Napisano 19 grudzień 2017 - 18:12

Aha no i przecinam go maczetą żeby było widać wnętrzności.



#5359 kacperro

kacperro
  • Użytkownik
  • 760 postów
  • Lokalizacja:
    Ząbki

Napisano 19 grudzień 2017 - 19:11

Aha no i przecinam go maczetą żeby było widać wnętrzności.

no tak, o tym bym nie pomyślał :) widać warto bo zdjęcia bombowe



#5360 FotoDam (Damian Kwasek)

FotoDam
  • Lokalizacja:
    Siemień

Napisano 19 grudzień 2017 - 21:36

@kacperro Uwierz taki cały rozpołowiony indyk to nie to co porcje kulinarne całkiem inaczej przyciąga szponiaste. Porcji używam tylko latem na błotniaki. Pozdrawiam.







Podobne tematy Collapse

  Temat Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych